Beste ouders,

Nu we midden in de tweede lockdown zitten is alles anders dan normaal. We zien elkaar minder en het contact in de wijk is dan ook minimaal. Zoals jullie weten hebben we voor alle kinderen van onze school een uitdaag-challenge bedacht om de kinderen te blijven activeren.

Daarnaast lijkt het ons heel erg leuk als we samen ook zo ook actief mogelijk bezig blijven in deze vervelende tijd.

Hoe leuk is het om elkaar uit te dagen om iedere dag een “Ommetje” te maken. Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een ommetje. Graag starten we een eigen wandelcompetitie met het hele wijk en lijkt het mij leuk om met elkaar de uitdaging aan te gaan iedere dag een korte wandeling te maken. De Ommetje-app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje.

Doe jij mee? Wat moet je doen?

  • Download de gratis Ommetje app
  • Klik op Account aanmaken
  • Maak gebruikersnaam
  • Kies dan JA voor teamcode
  • Vul teamcode LPER9 in, team TilburgWest
  • Daarna E-mailadres invullen
  • Maak wachtwoord aan
  • Volg verdere instructies

Na het volgen van de bovenstaande instructies kun je direct starten met het maken van een Ommetje. Vergeet niet bij het maken van een wandeling de App te openen en te drukken op “Start Ommetje”. Er zit een maximaal aantal minuten gekoppeld per ommetje, namelijk 54 min. Aan de hand van je prestatie krijg je punten die je vervolgens kunt bekijken op de ranglijst.

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ons, en dat je de uitdaging met je buren, vrienden en kennissen aan durft te gaan.

Daarnaast hebben we samen met collega’s wandelkaarten gemaakt van Tilburg. Via de link kom je uit bij de verschillende kaarten. Het wandelbos zit er ook bij😊 Tijdens het wandelen ga je op zoek naar voorwerpen, huisnummers, foto’s of straatnamen met bepaalde letters. Vind je ze allemaal, dan heb je de wandelkaart vol en heb je die kaart voltooid! Misschien ook leuk om deze te lopen met je eigen gezin.

Klik op deze link om de wandelkaarten maken wandelen nog leuker! – Sport in Tilburg te downloaden

Heel veel succes en voor iedereen alvast een fijn weekend!

Hilde Maurits 
Roel Ellen