Het Beweegteam onderwijs heeft een leuke sportieve activiteit bedacht. In verschillende wijken is een sportieve route uitgezet. Deze route kun je bijvoorbeeld wandelend, hardlopend, skatend of steppend uitvoeren. Op verschillende plekken kom je posters tegen waarop een meerkeuzevraag staat. Deze vraag beantwoord je op een sportieve manier. Je kan op 2 manieren meedoen met deze quiz:

  • Digitaal: Scan de QR-code op de poster. Je krijgt dan een filmpje te zien waarin de vraag voorgelezen wordt en de bewegingen die bij de antwoorden horen worden voorgedaan. Je krijgt meteen te zien of je de vraag goed of fout hebt beantwoord.
  • Analoog: Voor de analoge versie is het handig om pen en papier mee te nemen om de antwoorden te noteren. Je beantwoordt elke vraag en aan het einde van de quiz kan je de antwoorden downloaden om te kijken hoeveel vragen je goed beantwoord hebt.

De route is ongeveer 5 km en er zijn 7 vragen. Via kaartlezen kun je de posters vinden op de route. Je kan meedoen vanaf Koningsdag tot het einde van de meivakantie. Een sportief uitje voor het hele gezin.

Kijk in de week voor Koningsdag (27 april) op https://www.sportintilburg.nl voor een route bij jou in de buurt. Veel plezier.