In de Community School willen we ouders & kinderen zo vroeg als mogelijk ondersteunen en op alle belangrijke momenten in het leven van een kind. Van – 9 mnd tot 14 jaar. 
We willen zo laagdrempelig mogelijk met gezinnen in contact komen én blijven zodat ze gedurende de opgroei-/ en opvoedjaren de ondersteuning kunnen krijgen waar zij behoefte aan hebben.

We organiseren ontmoetingsmomenten voor ouders en hun kinderen tot vier jaar. We kennen al Meet & Play en Meet & Move. Ouders kunnen op thema en/of leeftijd van kind bij elkaar komen, ervaringen delen, hun informele netwerk versterken, informatie en handvatten krijgen mbt opgroeien en opvoeden.

In vervolg van Meet & Play en Meet & Move wordt in 2022 de Meet & Baby opgestart. Het betreft een (wekelijkse) ontmoetingsgroep voor zwangere vrouwen, aanstaande ouders en ouders met een baby tot +/- 1 à 1,5 jaar. In de Meet & Baby kunnen (aanstaande) ouders hun ervaringen mbt zwangerschap, bevalling en eerste maanden ouderschap met elkaar delen en hun vragen stellen. Aan elkaar én aan aangesloten professionals. Focus ligt op gezonde zwangerschap en ouderschap (fysiek én mentaal), voorbereiden op het ouderschap en tips en tricks voor eerste maanden ouderschap. Op basis van behoeften worden thema’s besproken zoals; kraamtijd/-zorg, borstvoeding, slaapritme, verdeling aandacht tussen kinderen of tussen werk/thuis, veranderingen in relatie, etc.
Als ouders daar behoefte aan hebben kunnen zij vanaf dat hun kind 1 1/2 jaar is doorstromen naar de vervolggroep Meet & Play in hun wijk.

Waar nodig worden externe professionals uitgenodigd zoals een verloskundige, kraamverzorgster e.d. om meer informatie te geven. In enkele groepen zal de methodiek Cuddle & Care worden ingezet ter stimulering van de  hechtingsrelatie ouder-kind.

Momenteel wachten we nog op akkoord van subsidie van de gemeente Tilburg. Zodra de subsidie is toegekend gaan we van start.