Staking vrijdag 13 april! School gesloten

Zou vrijdag 13 april voor ons allen een goede dag kunnen worden?
​De school gaat dicht. We gaan staken!
We hopen dat de overheid ons eindelijk serieus gaat nemen.
 
Het leraren tekort is namelijk nu! Er zijn onvoldoende mensen beschikbaar om te vervangen bij ziektes. Vacatrures worden met moeite ingevuld. Dat komt omdat er steeds minder mensen kiezen voor het vak van leraar in het basisonderwijs. Begrijpelijk. Je moet wel heel idealistisch zijn om die keuze nu te maken.
De salarissen van leraren in het PO lopen ver achter op die van leraren in het VO. Als we de toekomst van onze kinderen veilig willen stellen en meer mensen willen verleiden onze kinderen te begeleiden bij hun ontwikkeling dan zal er een betere beloning van dit specialisme moeten plaatsvinden. Dat vraagt om een investering vanuit de overheid die nog steeds niet gerealiseerd is, ondanks alle mooie woorden en kortdurende financiële impulsen die nu gegeven worden. Structureel is er nog niets veranderd!
 
Kinderstad heeft zich bereid verklaard ouders te helpen die moeite hebben met de opvang van hun kinderen op deze dag. Tegen betaling kunt u uw kind daar naar toe brengen. Neem van te voren even contact op om uw kind aan te melden.
 
Delen: