Gezonde school

Sinds 2017 zijn we een gezonde school! In dit kader hebben we het afgelopen jaar EEN VOEDINGSBELEID opgesteld. De MR heeft hier namens u onlangs mee ingestemd.
Dit beleid houdt onder andere in dat we als school er voor zorgen dat kinderen zo veel als mogelijk gezonde hapjes en drankjes voorgeschoteld krijgen. Daarnaast adviseren we u als ouders om hetzelfde te doen.
We stimuleren gezonde leefgewoontes.
In januari heeft ons schoolproject de titel "gezondheid". Op allerlei manieren zullen we met de kinderen nadenken over gezonde leefgewoontes. In de stamgroepen en tijdens naschoolse activiteiten staat gezondheid centraal.

Met de overblijfouders hebben we afgesproken dat er vanaf januari 2018 geen ranja meer geschonken wordt tijdens het overblijven. Zoals u weet is het de bedoeling dat kinderen zelf eten en drinken meebrengen. Als kinderen per ongeluk een keertje eten of drinken vergeten zijn krijgen zij dat van school. We lieten de kinderen dan kiezen of zij water of ranja wilden. Dat doen we vanaf januari 2018 niet meer. Kinderen mogen een beker water als zij zelf er niet aan gedacht hebben om drinken mee te nemen. Alweer een stapje op de weg naar gezonde leefgewoontes!

Namens het team van Jenplanbasisschool Jeanne d'Arc wens ik u allen een hele fijne kerstvakantie. Voor u allen een gezond 2018 toegewenst.