We ontvingen vorige week vol ongeloof het droevige bericht van het plotseling overlijden van onze gewaardeerde en geliefde collega Gerard van Baast, meneer Gerard. Wij als collega’s, kinderen en ouders gaan zijn loyaliteit en betrokkenheid voor de school enorm missen!

Afgelopen zaterdag hebben we als team afscheid genomen van Gerard. We deelden nog één keer in het nabij zijn van familie en vrienden herinneringen met een lach en een traan. Samen genoten we van de beelden waarop de sterke band tussen Gerard en de kinderen duidelijk zichtbaar was. Het gemis gaat daarom groot zijn, van de leut tijdens de lunch tot de verhalen tijdens de vrijdagmiddagborrel. Maar ook zijn technisch inzicht en creativiteit, waarbij hij de veiligheid van onze kinderen altijd in ogenschouw nam.

Wij hebben Gerard in ons hart gesloten en hij zal altijd onderdeel blijven van onze school. De school als plek waar hij met veel plezier en trots gewerkt heeft, getuige het op afstand zaken regelen voor de school terwijl hij nog herstellende was. Hij wilde verbonden blijven en dat sierde hem buitengewoon.

De verbinding tussen hem en de school uitte zich in een wijsheid, zijn wijsheid. Hij was er zichzelf misschien niet eens zo bewust van: ‘Het doen met wat het is!’ Van het werk dat hij had aan ons schoolgebouw tot de relatie die hij met ons had. Deze wijsheid nemen we als team mee.

Bedankt voor alles, Gerard.
Rust zacht.

Wij wensen Hennie, José en Nick, Louisa, Sjoerd en de kleinkinderen maar ook iedereen in en om school veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. We leven met hen/jullie mee.

Na de meivakantie zullen we binnen school en met de kinderen stilstaan bij het plotselinge overlijden van meneer Gerard. Er zal alle ruimte zijn om het over het verlies te praten of om het afscheid voor kinderen, ouders en betrokkenen rondom de school vorm te geven.✨